Meer informatie: Veel gestelde vragen

Wat doe je als je ziek wordt? 

Wij weten dat dit jullie belangrijkste dag is en we beseffen dat een trouwdag niet herhaald kan worden. 

Gelukkig word ik niet zo vaak ziek maar mocht dat toch gebeuren dan kom ik alsnog, als het echt ernstig is dan heb ik altijd een groot netwerk van goede foto- en videograden achter de hand. 

Uiteindelijk verzorg ik altijd de eindproductie dus dat is zeker geen struikelpunt. 

Met welk apparatuur werk je? 

Ik werk met Canon, Hasselblad en Nikon camera’s en allerlei verschillende objectieven voor de genoemde camera’s. Ik heb ook heel veel randapparatuur zoals lichten, sliders, statieven allemaal andere apparatuur wat eigenlijk teveel is om op te noemen. Trouwens het is niet altijd zo dat je pas een goede fotograaf bent, als een dure camera hebt. Het is en blijft een gereedschap voor de vakman. 

Apparatuur is voor mij een stuk gereedschap. 

Het maak niet uit welk merk je gebruikt. Als het maar betrouwbaar is in het veld. 

Wat onderscheid jou met andere (trouw)fotografen? 

Het voordeel voor jullie is dat ik zekerheid bied, daar ik gediplomeerd fotograaf ben, ruime vakkennis heb van meer dan 15 jaar. Er wordt zelf bij consumenten wijsgemaakt dat een amateur beter is dan een gediplomeerd fotograaf. Als dat zo was, was ik niet gaan studeren. Het is nog steeds een vak, ondanks dat de camera’s beter worden! De camera maakt niet de foto, maar de man achter de camera. 

Daarnaast ben ik 10 jaar kleurlaborant geweest op een vaklaboratorium en kan de foto’s optimaal corrigeren op juiste kleur en densiteit! 

Een tweede voordeel is dat de foto’s door mij zelf wordt afgedrukt in eigen beheer om 100% garantie te geven op topkwaliteit. Bij zeer grote formaten en speciaal fotopapier, maak ik gebruik van het vaklaboratorium. 

Hoe ga je om met andere foto- en videografen op de dag? 

Ik ga er vanuit dat jullie een professionele videograaf hebben ingehuurd. 

Een professionele videograaf werkt discreet, staat niet in de weg en kan met minimale ruimte een mooie video maken zonder gasten in de weg te lopen. 

Ik heb hier geen problemen mee en kan hier zelfs advies in geven. Er zijn ook goede videografen die soms met 3 man komen filmen en kranen of rails en sliders meenemen. Vaak draait de bruiloft dan minder om spontaniteit en meer om de videoreportage waardoor ze veel zelf coördineren. 

Ik heb in mijn jaren als fotograaf met plezier en zonder problemen gewerkt met videografen tijdens een bruiloft. 

Ik ben niet fotogeniek hoor? 

Natuurlijk is iedereen fotogeniek. Alvorens een fotoshoot of bruidsreportage heb ik altijd een intakegesprek. 

Zo kunnen wij samen de details en de fotoshoot bespreken. Bij mij is iedereen gewoon. Blijf jezelf en je zal zien dat je mooie foto’s krijgt. Bij bruidsreportage adviseer ik altijd een pre wedding shoot. Zo ken je de fotograaf en ook hoe je beter kunt poseren. 

Waarom bied je alleen pakketten met albums aan bij bruidsfotografie? 

Jullie trouwalbum, trouwvideo en trouwringen zijn tezamen het enige tastbare bewijs van jullie Grote Dag. Dit kan alleen middels een album. De ervaring leert dat dvd’s in kasten verdwijnen en dat het teveel moeite kost deze later weer in een dvd speler te doen. Een boek ziet er veel mooier uit en met de kwaliteit die ik lever komt jullie verhaal veel beter uit. 

Waar is de fotostudio gevestigd voor fotoshoots, kinderfotografie, New Born en portretfotografie?  

Op de Groenteweg 24 Den Haag heb ik een foto atelier met een ministudio, en op de Westeinde 175 eveneens in Den Haag, heb ik grote studio die ik deel met een collega-fotograaf. Hier kan ik maar liefst 15 tot 20 mensen kwijt voor bijv. groepsfoto’s. 

Kunnen wij de gemaakte foto’s online bekijken? 

Bij trouwreportage krijgen jullie online de opmaak van het trouwalbum te zien. 

Na jullie correctie en fiat ga ik pas het album verwerken. 

Bij studiofotografie heb ik een heel uitgebreid nabestelsysteem, zodat jullie veilig online foto’s kunnen bekijken met een wachtwoord en ook kunnen jullie veilig online betalen. Er zijn leuke producten te bestellen, zoals telefoon fotocovers, mokken met eigen foto en ga zo maar door. 

Doe je alleen bruids- en portretfotografie? 

Nee, ik fotografeer ook voor de zakelijke markt en uitvaartfotografie.  

Website uitvaartfotografie: www.uitvaart-fotograaf.nl